2011/07/26

Lo.Li.Ta.


Yesterday I saw a movie Lolita with Jeremy Irons and Dominique Swain. Two years ago I read a book and it became one of my favourites. I think, also in this case, that book is alway better than a movie. But Irons and Swain..they were so real! She was such a little bitch! And he.. so charming and so nasty! Really well played movie, I highly recommend it!

But even more I recommend U a book... U'll fall in love after the the first few sentences immediately... ♥

"Lolita, light of my life, fire of my loins. My sin, my soul. Lo-lee-ta: the tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta. She was Lo, plain Lo, in the morning, standing four feet ten in one sock. She was Lola in slacks. She was Dolly at school. She was Dolores on the dotted line. But in my arms she was always Lolita." - Vladimir Nabokov

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Včera jsem viděla Lolitu s Jeremy Ironsem a Dominique Swain. Dva roky zpět jsem četla knihu, stala se jednou z mých nejoblíbenějších. Myslím, taky v tomhle případě, že kniha je vždy lepší než film... Ale Irons a Swain...byli tak opravdoví! Ona byla taková malá mrcha! A on.. tak okouzlující a chlípný! Fakt dobře zahraný film, vřele doporučuju!

Ale ještě více doporučuju knihu! Ihned si ji zamilujete hned po prvních pár větách... ♥

"Lolita, světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše. El-ó-el-í-té-á: špička jazyka se vydává na třístupňovou procházku patrem a na "-tři!" ťuká o zuby. Lo. Li. Ta. Byla Lo, prostě Lo, každé ráno, kdy vstoje a v jedné punčošce měřila metr pětapadesát. Lolou byla v kalhotách. Dolly jí říkali ve škole. Jako Dolores se podepisovala. V mém objetí byla vždycky Lolitou." - Vladimir Nabokov (překlad: Pavel Dominik)


source of pics: google.cz; collage made by me

4 komentáře:

  1. Viděla a nemohu než souhlasit, skvělý film a typ na knihu jistě využiju, díky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. je to ten nejúžasnější film. jeden z mála, který jsem viděla víckrát.. a asi šestkrát, a kdykoli se na něj ráda podívám znovu. miluju malou Lo.

    OdpovědětVymazat
  3. mně se víc líbila ta Kubrickova verze..

    OdpovědětVymazat

thanks a lot for your time and lovely words, I really appreciate it ♥